home  |  kunst  |  bezinning  |  over Babs  |  contact  | glas-in-lood/brandschilderen | Halerse school | HITS

 

HITS is een ontdekkingsreis naar hetgeen in je leeft. Ieder mens beschikt over een eigen rijke binnenwereld met gevoelens, ervaringen, gedachten en wensen. D.m.v. tekenen en schilderen worden deze beelden zichtbaar, hetgeen je maakt is een afspiegeling van het innerlijke. Je gaat op een expressieve of intuïtieve manier met potlood, inkt, verf e.a. materialen vorm geven aan jouw innerlijke beleving. Op deze manier werken stimuleert je om uit je hoofd te komen en op je gevoel je handen te volgen die uitbeelden wat je innerlijke gevoelde waarheid zegt.
Het is een vorm van creatief werken waarbij het spelen met de verschillende materialen en technieken én het genieten voorop staat. Men hoeft dus niet te kunnen tekenen, er worden geen prestaties verwacht en men hoeft niet percé iets moois te maken. De vormen en beelden die tijdens het creatieve proces ontstaan, evenals de kleuren of eventuele woorden die er in je opkomen, zijn verbonden met je gevoelens, fantasieën en symbolen die op diepere lagen in jezelf leven.

Diverse vormen van tekenopdrachten kunnen zijn: ritmisch tekenen (dit is op muziek), meditatief tekenen (na een korte meditatie), mandala's (in een cirkel), spontane tekenopdracht (zoals een kind tekent), dynamisch tekenen (doorgaande beweging op papier), vormtekenopdracht (ritmisch herhalen van een vorm, wat je innerlijke flexibiliteit vergroot).

Voor wie?

Voor iedereen die op een creatieve manier meer tot zichzelf wil komen, voor iedereen die ontspanning zoekt of zichzelf wil (her) ontdekken en ontwikkelen.
De groepen bestaan uit max. 6 personen, zodat er voldoende aandacht is voor allen.
Men heeft geen teken-, schilder- en/of boetseer ervaring nodig, omdat alles al in je zit!

De les begint met een korte focus oefening of meditatie zodat je hoofd leger wordt van allerlei gedachten. Op deze manier leg je eerder kontakt met je eigen innerlijke beelden, je gaat meer feeling hebben met je gevoel en je laat je handen 'spreken'. Tijdens het tekenen gaat het om de ontdekkingen die je doet en die je iets over jezelf te vertellen hebben. Iedere les staat een onderwerp centraal van waaruit de opdrachten begeleidt en uitgevoerd worden.

5 lessen € 65,00. Les op donderdagochtend van 9.30-12.00 uur.

 

 

 
 © 2004-2007 Ku-Bez Atelier