home  |  kunst  |  bezinning  |  over Babs  |  contact  | glas-in-lood/brandschilderen | Halerse school | HITS

 

Glas-in-lood

Er worden doorlopend beginners- en gevorderden cursussen gegeven, men kan altijd instromen. Cursus glas-in-lood van 9 lessen.

Dit is een kennismakingscursus die je in staat stelt om met vlak glas te werken en je eigen ontwerp uit te voeren in lood. Je kunt het eeuwenoude ambachtelijk vak leren kennen en op een creatieve en meditatieve manier leren beheersen. Aan de orde komt o.a. materiaal (gebruik), werkwijze, ontwerp(en) en uitvoeren. Het schooltje doet dienst als atelier ruimte voor kunstenaars en er worden creatieve lessen gegeven in diverse disciplines.

Donderdag- en zaterdagochtend van 9.30-12.00 uur. Kosten 150 voor 9 lessen(+ glas +
een brandschilderles).

Scorpio

Brandschilderen

Brandschilderen is een fascinerende en intensieve techniek om op glas te tekenen. In de vroege Middeleeuwen werd het al toegepast, m.n. in kerkramen. Nog steeds wordt brandschilderwerk vaak gecombineerd met glas-in-lood. De methode zelf is tot op heden vrijwel onveranderd en zeer arbeidsintensief. Maar zowel in stijl als in toepassing zijn de mogelijkheden van brandschilderen eindeloos. Bij de cursusstof van het glas-in-lood zetten die 10 weken duurt wordt er in één les aandacht besteed aan dit oude ambacht. We gaan de contourlijnen aanbrengen, dit is de 1-ste fase van het proces waarbij de omtreklijnen van de tekening op het glas wordt gezet met penseel of kroontjespen. Maar je kunt ook de cursus brandschilderen volgen die 5 lessen in beslag neemt. Deze lessen worden ook op donderdagochtend- en zaterdagochtend gegeven.
Kosten 75,00 (incl. materiaal + stoken).
http://www.3ml.nl/tv
Tijdens de Springfair in Wessem op zaterdag 2 mei wordt bekend gemaakt wie de ontwerp wedstrijd van iedere  basisschool uit de gemeente Maasgouw heeft gewonnen. Alle 9 groep 8 klassen zijn bezocht om het principe van het glas-in-lood zetten en het ontwerpen ervan uit te leggen. Er zijn tevens tv opnames gemaakt door 3ml (link zender).
Ook heeft het groot in de krant gestaan. (foto Limburger).
In de volgende Nieuwsbrief meer meer meer…

 
 © 2004-2007 Ku-Bez Atelier